26 Iunie 2018

Dragnea spune ca este exclusa adoptarea unei OUG privind Codurile Penale



Adoptarea unei ordonante de urgenta privind Codurile penale este exclusa, potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, scrie Digi24. De asemenea, acesta a declarat ca procedurile parlamentare trebuie „grabite” si a anuntat o sesiune extraordinara pentru aprobarea modificarilor la Codurile Penal si de Procedura Penala.

Intrebat de jurnalisti, luni, la Parlament, daca este exclusa in acest moment o ordonanta de urgenta privind Codurile penale, Dragnea a raspuns: „Da”.

„Eu am spus si spun in continuare ca trebuie sa grabeasca procedurile, pentru ca s-a intarziat foarte mult. O sa facem o sesiune extraordinara, dar nu putem face o sesiune extraordinara toata vara. Si, atunci, si eu si domnul Tariceanu le vom cere celor din Comisie (Comisia speciala condusa de Florin Iordache - n.r.) sa inchida odata Codul penal, sa mearga la votul final, dupa care intra in circul obisnuit”, a declarat liderul PSD.

Intrebat ce s-a schimbat fata de vineri, cand reprezentantii PSD au sustinut ca a fost o abordare gresita modificarea Codurilor penale prin procedura parlamentara, Liviu Dragnea a raspuns: „Nu, am vorbit de faptul ca noi am respectat absolut toate termenele, le-am lungit, le-am lungit, le-am lungit. Si nu e cazul”.



Citeste si