27 Iunie 2018

Lucian Sova explica afirmatia ca "multinationalele ar pleca din Romania daca am avea autostrazi"



Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a incercat luni sa explice parlamentarilor ce a vrut sa spuna in momentul in care a facut o legatura intre lungimea retelei de autostrazi si dorinta marilor firme de a continua sa faca afaceri in Romania, scrie Digi24.

Acum zece zile, ministrul Sova declara: „Cand o sa avem autostrazi, o sa avem salarii mari si multinationalele vor pleca catre alte zone fara autostrazi, dar cu salarii mici”, afirmatie puternic criticata de opozitie si opinia publica.

Luni, ministrul Transporturilor a incercat sa ofere o explicatie in fata Camerei Deputatilor la acuzatia potrivit careia ar fi afirmat ca nu construieste autostrazi pentru ca, daca le-am avea, multinationalele din tara ar pleca din cauza salariilor mari.

"(...) Dar dumneavoastra acum doar sa apreciati dupa o inregistrare facuta cu telefonul mobil ca eu ma pozitionez impotriva autostrazilor este o grava eroare si va desfid sa probati acest lucru. Nu am facut niciodata o legatura intre constructia de autostrazi si ceea ce dumneavoastra vreti sa spuneti ca s-a inteles din discursul meu. Va rog sa ascultati acea inregistrare ori de cate ori doriti dumneavastra. Era o discutie pe care am purtat-o nici macar in contradictoriu, dar intr-o discutie libera in care se presupune ca uneori mai avem si unele argumente care poate sunt in tuse mai groase puse. Nu ati reusit decat sa duceti in derizoriu acea discutie", a sustinut Sova.

Ce a vrut sa spuna "poetul"

Intr-un mod neclar el a vrut probabil sa zica ca de regula exista o anumita corelatie intre dezvoltarea infrastructurii unei tari si nivelul de dezvoltare al acesteia si ca - afirmatie discutabila - marile companii prefera sa investeasca in tarile cu salarii mici. Nu este insa obligatoriu ca, dupa ce a investit, un mare investitor sa paraseasca o tara pe simplul motiv ca salariile au crescut sustinut. Atractivitatea unei tari este data nu neaparat de salariile mici ci de nivelul de dezvoltare a resurselor umane, marime a pietei, simplitate si stabilitate a cadrului legislativ fiscal si comercial, etc.



Citeste si