10 Septembrie 2018

PNL sesizeaza Avocatul Poporului pentru ca rectificarea bugetara sa fie atacata la CCR



Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, ca saptamana viitoare liberalii vor sesiza Avocatul Poporului, pentru ca ordonanta de urgenta cu privire la rectificarea bugetara sa fie atacata la Curtea Constitutionala, scrie Agerpres.

"Este o rectificare care s-a facut ilegal, impotriva Constitutiei, nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Aparare a Tarii, nu au avut avizul Consiliului legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere in dezbatere a proiectului ordonantei, nu reflecta realitatea economica si realitatea bugetara din Romania. Depunem marti, deja o avem pregatita, sesizarea catre Avocatul Poporului, in care ii prezentam toate argumentele pentru solicitarea noastra de atacare la Curtea Constitutionala a ordonantei de rectificare", a spus Orban la scoala de vara a Tineretului National Liberal, intrebat ce parere are de rectificarea bugetara adoptata in aceasta saptamana de Guvern.

El a adaugat ca PNL va depune la Parlament, tot saptamana viitoare, un proiect de lege potrivit caruia declansarea controlul constitutional prealabil in cazul ordonantelor de urgenta sa nu mai poata fi facuta doar de Avocatul Poporului.



Citeste si