20 Septembrie 2018

"Revoltatii" din PSD sunt si ei de acord cu amnistia si gratierea



Grupul “revoltatilor” din PSD, reprezentat de primarul Bucurestiului ,Gabriela Firea, precum si de Paul Stanescu si Adrian Tutuianu, anunta in scrisoarea in care ii cer demisia lui Liviu Dragnea ca sustin o initiativa legislativa pentru amnistie si gratiere, dar doar dupa ”o larga consultare si dezbatere cu Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, asociatiile magistratilor, UNBR si societatea civila”.

Grupul de initiativa in numele caruia au semnat cei trei isi exprima in scrisoare si sustinerea pentru ”adoptarea in aceasta sesiune parlamentara a pachetului de legi privind Justitia, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului de procedura civila; legile privind securitatea nationala, Codul administrativ”, scrie G4media.ro.

Ce sustin semnatarii scrisorii:
  • Adoptarea unei initiative legislative privind amnistia si gratierea, dupa o larga consultare si dezbatere cu: Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, asociatiile magistratilor, UNBR si societatea civila. Reforma justitiei si a politicii penale pot reusi, fiind acceptate de societate numai in masura in care convingem ca acestea se fac in interesul protectiei drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.
  • Cresterea coeziunii grupurilor parlamentare si adoptarea in aceasta sesiune parlamentara a pachetului de legi privind Justitia, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului de procedura civila; legile privind securitatea nationala, Codul administrativ, dar si initiativele legislative necesare punerii in aplicare a masurilor adoptate de Comitetul Executiv National al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor si conflictelor de interese.
  • Grupurile parlamentare vor sustine neconditionat guvernul PSD-ALDE si vor respinge orice motiune de cenzura promovata de opozitia parlamentara.
  • Adoptarea unei legi a Lobby-ului in concordanta cu principiile de transparenta si bune practici din statele cu traditie in acest domeniu.
  • Ajustarea cadrului legislativ si normativ privind exploatarea resurselor naturale in baza principiului maximizarii beneficiilor pentru români in conditiile asigurarii unui cadru atractiv pentru investitori.



Citeste si