27 Septembrie 2018

Politico, despre referendumul din Romania: "Guvernul spera ca o sa faca oamenii sa uite esecurile sale"



Publicatia Politico critica decizia autoritatilor romane de a organiza un referendum pentru redefinirea familiei si numeste aceasta mutare „o incercare de a-i face pe votanti sa uite esecurile guvernarii”, noteaza Digi24.

Politio atentioneaza ca organizarea referendumului este doar o tentativa de a distrage atentia opiniei publice de la „problemele presante ale tarii cu coruptia”.

„Votantii vor fi chemati la urme pentru un referendum de modificare a Constitutiei, pentru a restrange definitia de familie la una bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. In realitate, initiativa - lansata in 2015 de o coalitie de ONG-uri sprijinite de Biserica Ortodoxa, este o tactica periculoasa de diversiune”, scrie Politico.

Publicatia avertizeaza ca restrangerea notiunii de familie va afecta si alte familii „netraditionale”: parintii care isi cresc singuri copiii, cuplurile de acelasi sex, bunicii care isi cresc nepotii:

„Acesta nu este insa singurul motiv de ingrijorare. Guvernul spera ca aceasta campanie care divizeaza, raneste si este anti-familie sa distraga atentia publicului de la nemultumirile privind guvernarea. Poate ca nu este vorba aici despre coruptie in sensul financiar, dar actiunile guvernului sunt cu certitudine corupte moral”.

Politico atrage atentia si ca referendumul nu va avea niciun avantaj, intrucat drepturile cuplurilor de sex diferit vor ramane aceleasi, in timp ce alte tipuri de familie nu se vor mai bucura de aceeasi protectie constitutionala: „Este contrar valorilor de demnitate si egalitate promovate de Uniunea Europeana sa le ceri oamenilor sa ingradeasca drepturile altor cetateni”.

Publicatia mai noteaza ca o parte dintre cetateni si mai multe ONG-uri cer boicotarea referendumului prin neparticipare la vot: „Asta ar arata fix ce este acest referendum: un exercitiu nerusinat de oportunism politic”, adaugand ca organizarea referendumului in doua zile, o practica neobisnuita, este o „strategie cinica”.



Citeste si