26 Noiembrie 2018

Varujan Vosganian, vicepresedintele ALDE, despre Iohannis: Sunt intrunite elementele suspendarii, dar vine sefia UE



Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, la Adevarul Live, ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat, insa Romania va prelua presedintia UE de la 1 ianuarie, iar o eventuala suspendare ar afecta imaginea tarii.

"Eu cred ca sunt intrunite elemente suspendarii. Problema se pune ce castigam si ce pierdem. Nu poti sa suspenzi presedintele gandidu-te ca toata procedura din Parlament va fi simultana cu semestrul european. Presedintele face parte din Consiliul European. Interesul national spune ca trebuie sa suportam capriciile presedintelui. Iohannis va trebui sa numeasca pana la urma noii ministri. A ales sa-si faca de cap la finele mandatului", a declarat Vosganian.

Intrebat de ce coalitia de guvernarea a schimbat atat de multi ministri, vicepresedintele ALDE a declarat ca doar PSD poate raspunde la aceasta intrebare.

"ALDE a avut o stabilitate remarcabila. Noi am renuntat la Toma Petcu exclusiv din motive de sanatate, acum este restabilit. PSD trebuie sa raspunda la aceasta intrebare", a spus Vosganian.



Citeste si