29 Noiembrie 2018

Guvernul a aprobat azi 34 de proiecte culturale dedicate Centenarului, desi mai sunt doar trei zile



Comitetul Interministerial pentru Centenar, o formula de lucru a Guvernului care cuprinde ministri si secretari de stat, a aprobat azi finantarea pentru 34 de proiecte realizate de ONG-uri cu ocazia aniversarii Centenarului si a Primului Razboi Mondial, cu toate ca a ramas doar o luna la dispozitie pentru cheltuirea banilor, informeaza G4Media.

Problema e ca Centenarul Marii Uniri e peste trei zile, pe 1 decembrie, iar banii trebuie cheltuiti pana la finalul lunii decembrie.

Nu e clar cum vor reusi aceste ONG-uri sa isi realizeze proiectele in trei zile si nici cum vor reusi sa cheltuiasca banii alocati (de ordinul sutelor de mii de lei) in luna care a mai ramas pana la incheierea exercitiului bugetar.

Cei 34 de beneficiari sunt, in marea majoritate, ONG-uri locale, printre care ”Asociatia Barza Viezure manz” sau Asociatia Pensionarilor din Comuna Biled. Au fost alese pentru finantare 34 de proiecte, in valoare totala de 5,3 milioane de lei, bani veniti de la bugetul statului.

Ministerul Culturii, condus pana la remaniere de actorul George Ivascu, a fost responsabil de implementarea programului, dar nu a reusit sa gestioneze programul in timp util. Asa se face ca finantarea proiectelor de Centenar a venit cu trei zile inaintea Centenarului.



Citeste si