7 Decembrie 2018

Viorica Dancila confirma ca se duce vineri sa il reclame pe Iohannis la CCR



Premierul Viorica Dancila a anuntat joi, la finalul unei intalniri cu Liviu Dragnea ca va sesiza vineri Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de revocare a ministrilor demisionari de la Dezvoltare Regionala si Transporturi si de numire a celor doi inlocuitori propusi de PSD, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, noteaza G4Media.

„Ne vedem obligati sa facem aceasta sesizare la CCR”, a tinut sa precizeze Dancila, dupa intalnirea pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea la Parlament.

Ea a declarat ca a avut o discutie le telefon cu presedintele Iohannis, care i-a spus ca mai analizeaza pana saptamana viitoare.

La intalnire a participat si Lia Olguta Vasilescu, propusa pentru a prelua portofoliul Dezvoltarii Regionale.

Surse politice au afirmat joi ca liderii coalitiei de guvernare, presedintii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, au decis miercuri seara ca aceasta sesizare sa fie depusa.

Presedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri ca remanierile din ultima perioada nu au fost facute pentru o mai buna guvernare, ci „de ochii lumii”, precizand ca nu a finalizat inca analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor.



Citeste si