10 Decembrie 2018

Dancila l-a reclamat pe Iohannis la Curtea Constitutionala



Premierul Viorica Vasilica Dancila a anuntat vineri, in debutul sedintei de Guvern, ca a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a formaliza revocarea din functie a ministrilor demisionari Lucian Sova si Paul Stanescu si inlocuirea lor cu Mircea Draghici si Olguta Vasilescu, asa cum a decis PSD.

”Azi am sesizat Curtea Constitutionala pentru a solutiona acest blocaj creat de domnul presedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, dar interesul Romaniei este mai presus de ambitii personale, jocuri politice sau campanie electorala”, a anuntat Viorica Dancila.

Sefa Guvernului a anuntat inca de ieri, la finalul unei intalniri cu Liviu Dragnea in biroul acestuia de la Camera Deputatilor, ca va ca va face acest demers la Curtea Constitutionala.

„Vom sesiza CCR, astazi (joi n. red.) am vorbit cu presedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul presedinte, am vrut sa vad ce s-a intamplat, daca va nominaliza cei doi ministri, avand in vedere ca suntem in perioada premergatoare preluarii Presedintiei Consiliului UE si ca este foarte important ca noii ministri sa-si preia dosarele (…). Domnul presedinte a spus ca inca mai analizeaza si ca pana saptamana viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligati sa facem aceasta sesizare la Curtea Constitutionala”, a declarat Viorica Dancila la Parlament.



Citeste si