10 Decembrie 2018

Iordache: Klaus Iohannis isi depaseste rolul constitutional in cazul remanierilor ministrilor



Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache (PSD) considera ca presedintele Klaus Iohannis isi depaseste rolul constitutional in cazul remanierilor de la Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor si demonstreaza ca este intr-o batalie politica, potrivit Agerpres

"Presedintele Iohannis isi depaseste rolul constitutional, acela de garant al Constitutiei. Faptul ca nu a raspuns propunerii de revocare, care este atributul punctual al prim-ministrului, blocheaza Guvernul, demonstreaza ca e intr-o batalie, continua batalia politica si isi depaseste rolul constitutional. Nu a inteles nimic. In final, doamna prim-ministru a trebuit sa apeleze si la Curtea Constitutionala, ca sa deblocheze activitatea Guvernului. Actul de demisie este un act unilateral", a declarat Iordache, vineri, pentru Agerpres.

El a adaugat ca PSD va analiza aceasta situatie si va lua o decizie cu privire la ce va face in continuare.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a apreciat ca sesizarea pe care Guvernul a facut-o la Curtea Constitutionala in cazul numirii noilor ministri la Transporturi si Dezvoltare Regionala nu are cum sa rezolve problema, considerand ca este una de natura politica, nu constitutionala.

"Doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constitutionala a Romaniei. Probabil, Curtea va da un raspuns, vom vedea ce raspuns, insa dati-mi voie sa va spun ca nu va rezolva problema. CCR nu are cum sa rezolve problema, fiindca problema nu este una constitutionala, problema este una politica. Si o sa va spun si care sunt cele doua cauze ale acestei probleme politice. Prima cauza este ca de facto Romania nu are prim-ministru, a doua cauza este totala inabilitate a PSD de a face politica, politica de orice fel", a declarat seful statului la Palatul Cotroceni.

Premierul Dancila a anuntat ca Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor ministri la Transporturi (Mircea Draghici) si Dezvoltare Regionala (Lia Olguta Vasilescu).



Citeste si