27 Decembrie 2018

Scandalul corvetelor militare: Presa franceza acuza guvernul PSD si pe Liviu Dragnea ca favorizeaza compania olandeza Damen in dauna Naval Group



Publicatia franceza La Tribune acuza guvernul Romaniei ca incearca ”cu disperare” sa scoata compania olandeza Damen castigatoare la licitatia lansata la inceputul anului pentru livrarea a patru corvete militare. La Tribune scrie ca, in ciuda faptului ca firma franceza Naval Group a prezentat o oferta financiara mai buna, guvernul roman si Liviu Dragnea ”sunt de multa vreme pentru Damen”, potrivit G4Media.

”Din motive obscure, Romania incearca cu disperare sa faca in asa fel incat olandezul Damen sa castige pe seama Naval Group… care a castigat licitatia. Parisul este gata sa lupte pentru a apara oferta grupului naval”, scrie ziaristul Michel Cabirol in La Tribune.

Ziarul francez anunta ca Naval Group, care ar urma sa construiasca la Constanta cele patru corvete, a anuntat la licitatie pretul de 1,2 miliarde de euro, mai ieftin decat cele 1,25 miliarde cerute de Damen si cele 1,34 miliarde euro cerute de constructorul italian Fincantieri, cel de-al treilea participant la licitatie.

Articolul complet, aici.



Citeste si