24 Ianuarie 2019

Dancila pregateste "albirea" dosarelor marilor condamnati



Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara, la Antena 3, ca trebuie data ordonanta de urgenta anuntata de Tudorel Toader pentru contestarea in anulare a sentintelor definitive prin care au fost condamnati definitiv de Completurile de 5 judecatori (C5) ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in perioada 2014 – 2018 si declarate nelegal constituite de CCR.

”Am discutat cu ministrul Justitiei despre OUG care da sansa unui proces corect. Toti oamenii care au suferit au dreptul sa aiba acest proces corect. Ceea ce este trist e ca multi oameni au facut puscarie, si-au distrus familiile, sanatatea. (…) Trebuie sa dam si acestor oameni o sansa“, a afirmat Dancila.

Ea a sustinut din nou ca in declaratiile de la Bruxelles e foarte multa dezinformare, scrie G4Media.ro.

„Presedintele Comisiei Europene a spus ca niciodata nu va abdica de la respectarea statului de drept, a drepturilor omului, lupta anticoruptie. Oficialii europeni ar trebui sa priveasca cu realism unde sunt drepturile omului la cei care au fost condamnati de completurile nelegale. Faptul ca vrem sa dam aceasta ordonanta nu impiedica lupta anticoruptie, o ordonanta prin care cei care au fost condamnati le dam sansa sa isi dovedeasca nevinovatia in fata unor completuri corecte“, a sustinut Viorica Dancila.

Printre beneficiarii ordonantei se numara Liviu Dragnea, Dorin Cocos, Adrian Severin, Catalin Radulescu (zis “Deputatul Mitraliera”, dupa ce a amenintat populatia ca ii “va mitralia”) sau Miron Mitrea.



Citeste si