12 Iunie 2019

Presedintia anunta semnarea acordului politic de catre PNL, USR, Pro Romania si PMP . PSD, UDMR si ALDE, singurele partide care nu semneaza acordul



Joi, la Cotroceni va avea loc ceremonia publica de semnare a Acordului Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, la care vor participa presedintele PNL, Ludovic Orban, presedintele USR, Dan Barna, presedintele PRO Romania, Victor Ponta si presedintele PMP, Eugen Tomac, transmite Administratia Prezidentiala, potrivit G4Media.

Practic, PSD, ALDE si UDMR raman singurele trei partide parlamentare care nu semneaza acordul propus saptamana trecuta de Iohannis.

Reamintim ca presedintele Iohannis a anuntat pe 5 iunie, la finalul consultarilor cu partidele, ca propune tuturor formatiunilor parlamentare semnarea unui acord national pentru anularea tuturor modificarilor contestate aduse de PSD, ALDE si UDMR legislatiei din justitie.

Acordul contine urmatoarele prevederi: transpunerea in legislatie a raspunsurilor de la referendum, dar si transpunerea in legislatie a masurilor necesare integritatii in functiile publice, modificarea legislatiei din justitie in deplin acord cu avizul Comisiei de la Venetia, GRECO, MCV.



Citeste si