26 Iulie 2019

Florin Citu: Guvernul a sters 90% din datoria Cubei catre Romania



Guvernul ar fi aprobat stergerea a 90% din datoria Cubei catre Romania, in sedinta de miercuri, sustine senatorul PNL, Florin Citu. Dar actul nu figureaza in lista proiectelor de acte normative aprobate. Datoria totala insumeaza 1,5 miliarde de dolari, precizeaza Citu.

Senatorul sustine ca in documentul aprobat in sedinta de Guvern de miercuri scrie clar ca oferta pe care a facut-o Romania Cubei in decembrie 2018 a fost de stergere a 90% din datorie, si doar 10% din datorie sa fie schimb comercial. Afirmatiile au fost facute de Florin Citu intr-o interventie la B1 TV, in care si-a completat o serie de afirmatii postate pe Facebook cu cateva ore inainte.

In continuare, senatorul a precizat ca, de fapt, in toate aceste negocieri dintre Romania si Cuba ar fi fost implicata si Rusia, prin intermediul Bancii Internationale de Investitii - controlata chiar de ea.

"Aceasta discutie, cu stergerea datoriei, a inceput in 2014, tot cu Banca Internationala de Investitii, tot la Havana, o delegatie a Ministerului Finantelor Publice, impreuna cu delegatia a Bancii Internationale de Investitii. Imediat dupa aceea, Romania a refacut acordul cu aceasta banca, apoi Teodorovici s-a pus guvernator si de acolo totul a pornit”, a subliniat Citu.



Citeste si