30 Iulie 2019

Cale libera pentru Codruta Kovesi la sefia Parchetului European



Cale libera pentru Laura Codruta Kovesi. Jean-Francois Bohnert, contracandidatul acesteia pentru functia de procuror-sef european, a fost numit marti la sefia Parchetului National Financiar, echivalentul francez al DNA, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului francez al Justitiei pe Twitter, citat de G4Media.

”Jean-Francois Bohnert a fost numit in functia de Procuror National Financiar (PNF). Decizia urmeaza sa fie publicata”, a anuntat pe Twitter Youssef Badr, purtatorul de cuvant al ministerului francez al Justitiei.

Reamintim ca Laura Codruta Kovesi a castigat concursul organizat pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European si a fost votata de Parlamentul European, conform procedurii, insa Consiliul UE, la sefia caruia se afla atunci Guvernul Dancila, l-a preferat pe contracandidatul francez, motiv pentru care numirea a fost blocata pana dupa alegerile din 26 mai.

Din aceasta cauza, cele doua institutii europene nu au ajuns la un compromis atat timp cat ambii candidati si-au mentinut pozitiile.



Citeste si