29 August 2019

Dancila anunta ca nu demisioneaza daca guvernul nu primeste votul de incredere in Parlament



”Categoric nu voi pleca”, a declarat joi Viorica Dancila atunci cand a fost intrebata de ziaristi daca va demisiona in cazul in care guvernul nu va trece de votul de incredere din Parlament cerut de Constitutie in cazul schimbarii structurii politice a executivului.

”Daca nu primim votul de incredere, Guvernul ramane la forma initiala si vom gasi o alta formula”, a mai spus Dancila intr-o conferinta de presa la Pitesti, scrie G4Media.ro.

”In 2016, cetatenii ne-au acordat increderea lor. Eu nu vreau sa abandonez lupta, vreau sa duc proiectele la bun sfarsit. Dam dovada de responsabilitate si ne dorim stabilitate. Nu e legat de faptul ca ne agatam de scaun sau nu ne agatam de scaun, asa cum s-a vorbit in spatiul public. Doar o motiune de cenzura poate darama un guvern”, a sustinut Dancila joi la Pitesti.

Reamintim ca articolul 85, alineatul 3 din Constitutie obliga guvernul sa vina la vot in Parlament daca structura politica a executivului se schimba – exact situatia provocata de demisia ministrilor ALDE. Dar Constitutia nu prevede explicit ca daca nu strange numarul necesar de voturi guvernul e demis automat, ca in cazul unei motiuni de cenzura.



Citeste si