9 Septembrie 2019

In fata opozitiei lui Iohannis, Dancila ia in calcul restructurarea guvernului in Parlament



Social-democratii iau in calcul restructurarea Guvernului in Parlament, a afirmat, luni, premierul Viorica Dancila, care l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca, prin refuzul de a numi ministrii interimari, "ignora intr-un dispret total reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale".

"Vreau sa ii asigur pe toti ca nu ne temem si luam in calcul restructurarea Guvernului in Parlament", a spus premierul inainte de inceperea sedintei de guvern, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca deja Curtea Constitutionala a stabilit, prin Decizia 875/2018, ca presedintele in functie nu are niciun drept sa refuze aleatoriu numirile ministrilor interimari si ca acestia trebuie numiti pentru a fi asigurata buna functionare a Guvernului pana cand Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

"Aceasta situatie creata de presedintele Iohannis, care, prin refuzul de a numi ministrii interimari, ignora intr-un dispret total reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale, poate produce consecinte grave pentru cetatenii acestei tari si pentru relatiile Romaniei cu partenerii externi", a aratat Viorica Dancila.

Potrivit prim-ministrului, refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a numi ministrii interimari "este un abuz constitutional si de putere" pe care acesta "isi permite sa il faca la adapostul imunitatii absolute pe care o are in fata legii".



Citeste si