11 Septembrie 2019

Calin Popescu Tariceanu anunta desfiintarea ALDE din Senat si infiintarea unui grup mixt



Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat, miercuri, in plenul Senatului, ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinteaza si "se configureaza" un grup mixt.

"Urmare a alegerii domnului Melescanu in functia de presedinte al Senatului, in baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Melescanu isi pierde de drept calitatea de membru ALDE si membru in grupul senatorial. Am facut o adresa pe care am depus-o la biroul presedintelui", a afirmat miercuri, in plen, Calin Popescu Tariceanu, scrie Agerpres.

El a adaugat ca grupul ALDE se desfiinteaza pentru ca nu mai are sapte membri care au fost alesi pe lista aceluiasi partid.

"Va rog sa luati act de prevederea regulamentara si sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Melescanu. Va anunt ca voi depune o notificare la biroul presedintelui Senatului. Va trebui sa luati act si de acest lucru. In momentul de fata trebuie sa atrag atentia ca trebuie reconfigurat Biroul permanent, intrucat domnul Melescanu nu are calitatea de membru ALDE si dumneavoastra l-ati ales si ati vrut sa-l pontati ca membru ALDE. Vor trebui recalculati coeficientii si functiile care trebuie alocate fiecarui grup", a afirmat Tariceanu.



Citeste si