3 Octombrie 2019

Parlament: Motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului va fi citita joi in plenul reunit



Senatul si Camera Deputatilor se reunesc joi dimineata, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare, pe 10 octombrie.

"Avem motiunea citita maine si discutata si votata joia viitoare, pe 10 octombrie", a anuntat miercuri liderul grupului PRO Romania, Victor Ponta, dupa sedinta Birourilor permanente reunite.

Motiunea de cenzura intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!" a fost depusa marti de Opozitie, scrie Agerpres.

Miercuri a avut loc o sedinta de plen comun al Parlamentului in care ar fi trebuit sa se citeasca motiunea, dezbaterea si votul fiind programate initial pentru sambata. Insa, sedinta de plen a fost suspendata ca urmare a respingerii, prin vot, a programului de lucru si a ordinii de zi. In aceste conditii, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor s-au reunit, din nou, pentru a doua oara in aceeasi zi, si au stabilit un alt calendar al motiunii de cenzura.

Documentul are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, ALDE, doi deputati ai minoritatilor nationale, patru parlamentari PSD si un deputat independent.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

In textul motiunii se solicita votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, initiatorii aratand ca, imediat dupa acest moment, Opozitia va propune "cea mai buna solutie guvernamentala pentru romani", anticipandu-se ca solutia benefica este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

Semnatarii sustin ca solutia dupa demiterea Guvernului PSD inseamna si adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat catre dezvoltarea si modernizarea tarii si catre prosperitatea reala a fiecarui roman.



Citeste si