3 Octombrie 2019

Analiza: De ce nu vorbesc candidatii la prezidentiale despre economie



Dincolo de cresterea economica din ultimii ani, Romania este mai vulnerabila ca oricand in fata unei potentiale crize, cu dezechilibre majore si fara niciun fel de masuri de protectie, afirma expertii de la compania de consultanta Frames si Agentia de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor (ACDA).

,,De ce nu vorbesc candidatii la prezidentiale despre economie?’’, se intreaba acestia, intr-o radiografie privind evolutia macroeconomica a Romaniei din ultimii ani si perspectivele business-ului in intervalul 2019-2022, scrie G4Media.

Sezonul electoral 2019-2020 a debutat fara niciun fel de discutie despre soarta economiei, despre strategia si bugetul pe 2020, intr-o perioada in care, la nivel international, provocarile si temerile investitorilor au atins un nivel ridicat.

Masurile protectioniste luate de SUA si China, Brexit-ul, problemele economice din Germania – principalul nostru partener comercial, incetinirea ritmului de crestere al comertului mondial, provocarile din piata resurselor si cea valutara, opiniile investitorilor – toate reprezinta semnalele unei potentiale crize economice.

In fata acestor perspective nefavorabile, Romania se prezinta mai rau ca la precedenta criza, din 2010, cu o economie bazata in principal pe consum, cu dezechilibre majore, cu o datorie externa care creste fulminant, cu firme slab capitalizate si cu un cadru economic lipsit de atractivitate pentru investitorii interesati de business-uri de tip greenfield, cu dezvoltare pe orizontala.



Citeste si