16 Octombrie 2019

Ludovic Orban: Sunt increzator ca partenerii care au contribuit la succesul motiunii de cenzura vor sustine investirea guvernului



Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a declarat increzator, miercuri, ca partenerii care au contribuit la succesul motiunii de cenzura vor sustine investirea Cabinetului sau in Parlament, pentru ca altfel ramane la putere Viorica Dancila.

"Astazi avem discutii cu delegatia care reprezinta PMP. (...) Avem programate discutii cu toti partenerii care au contribuit la succesul motiunii de cenzura si vom discuta cu fiecare in parte. Eu sunt increzator ca partenerii care au contribuit la succesul motiunii de cenzura vor sustine investirea guvernului in Parlament pentru ca altfel ramane la putere Viorica Dancila si nu vad motive serioase pentru a nu sustine investirea guvernului, cu atat mai mult cu cat cu o parte din ei colaboram de la inceputul legislaturii si suntem practic in Opozitie, iar cu ceilalti colaboram de o bucata de timp, timp in care au vazut cine suntem si ce putem. Nu vad absolut niciun fel de piedica peste care sa nu putem trece in a putea genera majoritatea necesara investirii guvernului", a afirmat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, deocamdata, "nu ia in calcul nimic" cu privire la participarea unui alt partid la guvernare alaturi de PNL. Premierul desemnat a anuntat ca joi va avea o discutie oficiala cu delegatia ALDE.

"Suntem deschisi la un dialog, la gasirea celor mai bune solutii pentru ca Romania sa aiba un guvern competent, care sa beneficieze de o majoritate parlamentara si care sa faca ceea ce este necesar pentru tara, de asemenea, pentru a elibera cat mai rapid sediul guvernului, sediul ministerelor, de cei care se afla astazi la butoane si care au fost demisi prin motiunea de cenzura si care, pe ultima suta de metri, dau teapa dupa teapa si creeaza probleme extrem de grave pentru viitorul guvern, fie prin angajarea de cheltuieli pentru care nu exista resurse, fie prin semnarea unor contracte fara indeplinirea bazei legale, fie prin blocarea unor contracte, fie prin declansarea unor concursuri pe scara larga pentru fixarea pe posturi a politrucilor PSD, care au fost bagati interimari pe usa din dos. Toate lucrurile astea se intampla acum, iar eu cred ca vital pentru Romania este ca, intr-un timp cat mai scurt posibil, sa se poata instala un guvern al actualei Opozitii, un guvern care sa fie sprijinit de formatiunile politice care au contribuit la succesul motiunii de cenzura si un guvern care sa atace marile probleme cu care se confrunta Romania astazi", a precizat liderul liberalilor.

Potrivit lui Orban, s-au format echipe de negociere la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului, care vor aborda individual si parlamentari de la PSD, "care nu agreeaza deviationismul grav al conducerii PSD si care ar putea sa voteze pentru ceea ce este bine pentru Romania".



Citeste si