11 Noiembrie 2019

Danca: Obiectivul Guvernului este ca proiectul privind salariul minim sa fie adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie



Obiectivul Guvernului Orban este ca proiectul de hotarare privind stabilirea salariului minim sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

"Premierul a avut o intalnire cu ministrul Finantelor, Florin Citu, si cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. A fost analizata propunerea fostului Guvern si s-au evaluat consecintele pe mai multe planuri privind impactul acestei cresteri a salariului minim pentru mediul economic, pentru sectorul public si in continuare se vor face analize la nivelul modului in care o astfel de masura trebuie aplicata fara a afecta profitabilitatea companiilor si fara a determina costuri care nu pot fi suportate de mediul privat, in anul urmator. (...) O decizie privind salariul minim pe economie va fi luata dupa consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor si obiectivul Guvernului Orban este ca acest proiect de hotarare de Guvern sa fie inaintat in dezbatere si adoptat pana la sfarsitul lunii noiembrie", a spus Danca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a adaugat ca principalele directii de analiza pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul 2020 vor avea in vedere o serie de indicatori obiectivi, legati de activitatea economica, care sa raspunda, pe de o parte, nevoii de a creste nivelul salariului minim, de a creste puterea de cumparare a romanilor, iar, pe de alta parte, sa nu afecteze activitatea economica in mediul privat.



Citeste si