9 Februarie 2020

PSD a ramas fara bani: unii angajati si-au primit salariile cu intarziere, in timp ce altii au fost concediati



Contul partidului a ramas aproape gol la inceputul acestui an. Gaura din vistieria PSD a fost atat de mare incat nu a existat un fond de rezerva pentru plata salariilor angajatilor, scrie Europa Libera.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca din cauza problemelor financiare ale partidului angajatii nu si-au primit la timp salariul in luna ianuarie. Noua conducere a inceput sa concedieze o parte din personalul angajat in ultimii ani, iar partidul a incheiat un contract pentru comunicare cu o firma apropiata de deputata PSD Diana Tusa.

PSD a incasat in 2019 aproape 144 de milioane de lei (in jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat pentru functionarea sa. Din acesti bani trebuiau sa fie platiti si angajatii partidului. Este cea mai mare suma incasata vreodata de un partid dupa schimbarea legii privind finantarea formatiunilor politice, iar PSD a beneficiat de ea datorita rezultatelor bune de la alegerile locale si parlamentare din 2016, dar si din cauza modificarilor pe care le-a adus legii in Parlament. Comparativ, subventia PNL a fost in 2019 de 65 de milioane de lei.

Citeste materialul integral pe Europa Libera.



Citeste si