3 Martie 2020

USR: În ultimii 3 ani numărul angajațiilor din administrațiile locale a crescut cu aproape 30.000



Uniunea Salvaţi România precizează că în ultimii trei ani numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, ceea ce ar presupune costuri salariale de aproximativ 1,94 miliarde lei, potrivit Agerpres.

"În ultimii trei ani, de când PSD deţine majoritatea funcţiilor de primari şi preşedinţi de consiliu judeţean din ţară, numărul angajaţilor din administraţiile locale a explodat cu aproape 30.000 de noi angajaţi! Atenţie, cifra de mai sus nu cuprinde angajaţii din firmele înfiinţate de Gabriela Firea la Bucureşti şi altele similare din alte primării. Cât ne costă salariile? 1,94 miliarde de lei dacă presupunem că primesc salariul mediu pe economie, la nivelul anului 2020", se arată într-o postare pe Facebook a USR.

Totodată, conform deputatului USR Cristian Seidler, în ultimii opt ani (ianuarie 2012 - decembrie 2019), numărul angajaţilor din autorităţile executive locale, primării şi consilii judeţene, a crescut cu 43.000 de persoane.

Acesta a precizat pentru Agerpres că sursa informaţiilor sale o reprezintă Ministerul Finanţelor Publice, care i-a răspuns la o solicitare formulată în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public.

Deputatul USR a menţionat că, în decembrie 2019, autorităţile executive locale aveau 273.939 angajaţi.

"Presupunând că salariile acestor 43.000 de oameni suplimentari din administraţiile publice locale sunt la nivelul salariului mediu pe economie, în anul 2020, costul este de 2,88 miliarde de lei la nivel naţional. Iată o sursă potenţială de scădere a deficitului la bugetul general consolidat al ţării. Iar banii respectivi, dacă am păstra acelaşi deficit bugetar, ar putea merge spre investiţii sau chiar spre creşterea alocaţiilor de stat pentru copii, unde e nevoie de aproximativ 6,5 miliarde de lei. Să digitalizăm administraţiile publice locale şi să ne asigurăm că personalul angajat, care nu pare să fi adus o contribuţie substanţială la bunul mers al administraţiilor publice locale, poate fi redirecţionat către economia privată. Acolo e nevoie acută de forţă de muncă peste tot în ţară şi chiar mai multă - în termeni cantitativi - decât 43.000 de persoane", a scris el pe Facebook



Citeste si