19 Septembrie 2020

Sondaj București: Traian Băsescu rupe procente importante din voturile dreptei. Care sunt scorurile celor trei candidați



Un nou sondaj de opinie, comandat de PNL, pentru alegerile de la Primăria Capitalei arată un scor strâns între candidatul USR-PLUS-PNL, Nicușor Dan și candidatul PSD, Gabriela Firea. Pe locul 3 se află candidatul PMP, fostul președinte Traian Băsescu, scrie Digi24.ro.

În sondajul de opinie realizat de Novel Research, Nicușor Dan este cotat cu sprijinul a 33% dintre bucureșteni, în timp ce contracandidata sa, primarul în funcție Gabriela Firea, ar obține 30,5% din sufragii. Fostul președinte Traian Băsescu este cotat cu 9% din intențiile de vot, în timp ce 18,5% dintre bucureșteni sunt încă nehotărâți. Alți 9% ar urma să voteze cu alți candidați.

68% dintre bucureșteni cred, de asemenea, că rezultatul alegerilor pentru Primăria Muncipiului București va fi unul strâns, în timp ce 31% sunt de părere că va fi o diferență semnificativă între câștigător și locul 2. De asemenea, 54% dintre bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită un mandat, prin comparație cu 35% care sunt mulțumiți de activitatea sa.

Sondajul a avut 840 respondenți, iar marja de eroare este de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale și a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.



Citeste si