19 Februarie 2021

Noi contre între USR și PLUS după anunțul lui Cioloș privind candidatura la prezidențiale



Dacian Cioloș și-a anunțat miercuri intenția de a candida atât la alegerile prezidențiale din 2024, cât și la cele pentru șefia USR-PLUS. Anunțul său a stârnit un val masiv de nemulțumiri în rândul celor două tabere politice, fiind acuzat că vrea să „fure” partidul și să îl subordoneze intereselor PLUS, anunță Digi24.

Dacian Cioloș a declarat într-un interviu pentru G4Media că „așa cum stau lucrurile acum” intenționează să candideze la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024.

Până atunci, tensiunile care s-au iscat între USR și PLUS au legătură cu perioada imediat următoare, adică atunci când va avea loc congresul în care va fi aleasă conducerea noului partid, rezultat în urma fuziunii. Principala bătălie, se dă între Dan Barna și Dacian Cioloș, însă miza congresului va fi controlul asupra noului USR PLUS, mai scrie sursa citată.

„Va trebui să discutăm și cât ne permitem și vrem să cumulăm mandate. Mandat de conducere în partid cu diferite mandate executive”, a precizat Dacian Cioloș.



Citeste si