25 Mai 2021

Florin Cîțu: Ministerele nu vor mai primi bani dacă nu fac reforme



Actualul Guvern al României a pledat pentru reforme încă de la înființare. În acest sens, Florin Cîțu, premierul țării, a precizat că ministerele nu vor mai primi bani în plus dacă nu prezintă proiecte de reformă, rămânând doar cu banii pentru salarii.

”Ministerele au bani de salarii până la finalul anului, sunt bani inclusiv pentru pensii. Angajații își vor primi bani, însă nu voi mai subvenționa pierderi dacă nu văd proiecte de reformă”, a declarat Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul a precizat că așteaptă proiecte în ședințele de Guvern, miniștrii fiind cei însărcinați cu găsirea unor astfel de direcții.

”Avem nevoie de schimbări în direcțiile propuse de mine, așa cum am făcut eu anul trecut la Ministerul Finanțelor”, a mai spus Cîțu.

Drept exemplu, premierul a menționat reducerea numărului de directori generali sau reducerea cheltuielilor neesențiale.

Nu în ultimul rând, Florin Cîțu a adăugat că data Congresului, pentru propunerea și alegerea unui nou președinte al partidului, nu a fost încă stabilită.

”Nu știm când va avea loc Congresul, mai mult decât atât, depindem de contextul epidemiologic. Vom vedea dacă ne vom putea întâlni pentru Congres”, a conchis Cîțu.



Citeste si