29 Mai 2021

Republica Moldova: Un partid și început campania electorală din cosciug



Partidul PACE din Republica Moldova și-a lansat campania electorală pentru alegerile parlamentare într-un mod macabru: o tânără a ieșit dintr-un coșciug și a început să recite versuri patriotice dedicate Moldovei, "care a fost trădată”.

Partidul Acasă Construim Europa este condus de Gheorghe Cavcaliuc, care este urmărit penal pentru huliganism și incitare la violență, după ce mai mulți membri ai partidului său l-au stropit cu o substanță dezinfectantă verde, foarte caustică, pe președintele raionului Sângerei, acuzat că s-a vaccinat înaintea medicilor.

Urmăriți AICI lansarea inedită a campaniei electorale.

Alegerile legislative anticipate au fost convocate în Republica Moldova la 11 iulie. Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul de la Chișinău, prin decret prezidențial.

Decizia președintei Maia Sandu a venit după ce Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriu al Republicii Moldova. Atât timp cât țara se află sub stare de urgență, organizare de alegeri este ilegală.



Citeste si