21 August 2021

Orban: Cu PNRR-ul, îmi pare rău să recunosc, dar nu suntem printre campioni



Ludovic Orban a făcut câteva precizări cu privire la modul în care România gestionează proiectele din PNRR. Președintele PNL afirmă că România nu se numără printre țările care au primit avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea PNRR-ului.

„Cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni. La ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%. Gândiţi-vă că termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investiţii va fi foarte complicat: autostrăzi, spitale, deci investiţiile complexe o să ne genereze foarte multe probleme în implementare dacă noi nu accelerăm implementarea respectivă”, a precizat Ludovic Orban, potrivit HotNews.

Președintele PNL a mai arătat și cât de important este PNDL 3 și a precizat că „fără PNDL 3 niciun primar al PNL, dacă nu găsea o soluţie minune, nu ar fi putut să găsească finanţare pentru un proiect important de infrastructură”.



Citeste si