20 Octombrie 2021

Orban îi cere demisia lui Cîțu și îl somează pe Iohannis să înceapă consultările



Deputatul liberal Ludovic Orban, fost preşedinte PNL, i-a solicitat demisia lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal pentru că este „o frână evidentă" în calea oricăror negocieri în care poate fi implicată formaţiunea politică, scrie Agerpres.

„Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL a domnului Florin Cîţu. El a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, a executat orbeşte ordinele primite fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România, iar astăzi Florin Cîţu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluţie raţională acestei crize. Odată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut", a declarat Orban, la Parlament.

Fostul lider al PNL i-a solicitat, de asemenea, preşedintelui Klaus Iohannis "să renunţe la răfuielile politice meschine" şi să nu mai impună decizii în PNL.

„Îl somez public pe Iohannis să nu înceapă consultările peste o săptămână, aşa cum a făcut după căderea Guvernului, ci în seara aceasta sau chiar mâine, pentru a identifica o soluţie cât mai rapidă", a afirmat Orban la Parlament.

Potrivit acestuia, Dacian Cioloş nu a întrunit voturile pentru învestirea Cabinetului său pentru că Iohannis nu l-a desemnat pentru „a găsi o soluţie pentru criză", ci doar 'ca să îl pedepsească şi să-l umilească".



Citeste si