27 Octombrie 2021

Nicolae Ciucă, premierul desemnat: Îmi voi juca șansa până la capăt



Nicolae Ciucă, premierul desemnat, se pregăește pentru a veni în fața Parlamentului pentru votul de învestitură. Deși la început, lucrurile păreau a fi în favoarea sa, în cele din urmă, șansele acestuia de a trece s-a diminuat. ”Îmi voi juca șansa până la capăt”, a spus Nicolae Ciucă.

”Îmi voi juca șansa până la capăt. Nu îmi voi depune mandatul. Sâmbătă seara depunem lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare”, a declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Klaus Iohannis, după ce propunerea Dacian Cioloș a eșuat în fața votului de învestirură.

Însă, mergând pe aceeași variantă, noul premier desemnat, insistă că vrea să găsească soluții pentru ieșirea din criză prin intermediul unui guvern minoritar.

”Căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat Ciucă, aflat la Parlament, înaintea unei întâlniri cu Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Nicolae Ciucăa a avut la dispoziție cel mult zece zile din momentul desemnării să vină cu guvernul în Parlament pentru votul de învestitură, adică până la finalul săptămânii viitoare. Acesta are nevoie de 234 de voturi, iar PNL și UDMR strâng 163 de voturi la care se adaugă cele 18 voturi ale minorităților naționale. Un total de 181 de voturi. Astfel, pentru învestirea guvernului lipsesc 53 de voturi.



Citeste si