15 Noiembrie 2021

PNL și PSD au program de guvernare, dar nu și premier: propunerea este de a conduce guvernul prin rotație



PNL și PSD continuă să negocieze modul în care vor forma guvernarea, au venit cu un program de guvernare, dar încă nu reușesc să se pună de acord în privința celui care va fi în fruntea Executivului.

Cele două grupări politice s-au pus de acord cu programul de guvernare, dar nu s-au hotărât și asupra numelui de premier, pe listă fiind mai multe propuneri, dar și se discută și despre o posibilă rotație în fruntea Guvernului, potrivit transmisiilor Digi24.

În timp ce liberalii insistă ca tot ei să fie cei care să propună premierul de urmează a fi desemnat de președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu le-a transmis celor din PNL să țină cont de faptul că la alegeri, individual, PSD a obținut cele mai multe voturi din partea populației.

În aceste condiții a apărut și scenariul care prevede rotirea celor două partide la conducerea Executivului, fiecare propunând un nou premier la un anumit interval de timp.

În același timp, fostul lider liberal, Ludovic Orban, a spus la Digi24, că planul ar fi fost deja stabilit de Klaus Iohannis, care i-ar fi dat indicații lui Florin Cîțu încă de la startul campaniei electorale pentru șefia PNL. Totodată, acesta a spus că intenționează să lanseze un nou proiect politic, după ce conducerea partiduliui a votat excluderea lui. El a spus că se va alia cu USR împotriva alianței PSD-PNL, pe care o numește „un monstru”.



Citeste si