16 Noiembrie 2021

Surse G4Media: Florin Cîțu a vorbit la telefon cu Președintele Iohannis. Ce i-a transmis Șeful Statului



Președintele Klaus Iohannis a discutat luni seară la telefon cu Florin Cîțu, înainte de reluarea negocierilor din cursul zilei de marți, pe care le vor purta PNL, PSD și UDMR. Ce i-a transmis Șeful Statului liderului PNL?

Propunerea de premier trebuie să fie una agreată de toate partidele, i-a spus Klaus Iohannis lui Florin Cîțu, într-o convorbire telefonică, arată sursele G4Media. Mai mult, se pare că în cadrul discuțiilor de vineri seară, liderii celor trei formațiuni ar fi agreat varianta unui premier prin rotație.

Prin urmare, dacă premierul va fi de la PSD, Florin Cîțu ar urma să ocupe funcția de vicepremier și de ministru de finanțe. Însă, atunci când șefia Executivului ar fi preluată de PNL, singura condiție impusă de social-democrați este ca premierul să nu fie Florin Cîțu.

Liberalii se vor reuni marți seara, începând cu ora 19:00, într-o ședință a PNL are programată marți seara, începând cu ora 19, într-o ședință a Biroului Politic Național. Aceștia vor vota propunerea de premier și vor agrea programul comun de guvernare cu PSD și UDMR, a mai consemnat sursa citată.



Citeste si