25 Noiembrie 2021

Alexandru Rafila, primele declarații de la preluarea mandatului de ministru al Sănătății



Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut votul de învestire în Parlament. Miniștrii au depus azi jurământul și la Palatul Cotroceni, în prezența Președintelui Klaus Iohannis. Următoarea etapă este preluarea propriu-zisă a portofoliilor. Alexandru Rafila a preluat portofoliul de la Sănătate, primit de la Cseke Atilla, ministrul anterior.

Iată principalele declarații ale noului ministrul al Sănătății, Alexandru Rafila:

„Cseke Atilla a dovedit că a fost un minsitru adevărat al Sănătății. Din modestie, dânsul a făcut multe lucruri bune care ne ajută să mergem mai departe pentru a nu ne lovi de un nou val.

Ceea ce ne interesează e parteneriatul cu oamenii din sistemul de sănătate și să avem sprijinul populației pentru politicile de santatate publică (...) O să vedeți că în ceea ce spun, în ceea ce voi face, va există acea depolitizare.

Pot să va spun, am fost foarte afectat de sutele de morți care au fost până acum (…) Trebuie să facem tot ce putem că astfel de lucruri să nu se mai repete. În cursul anului 2022 să încercăm să găsim și drumul spre normalitate.

Acele țări care gestionează bine pandemia sunt cele care au șanse de revenire la normalitate și economic vorbind. Măsurile de santate publică trebuie să le luăm și în interesul unei vieți mai bune”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul al Sănătății la preluarea mandatului.



Citeste si