9 Decembrie 2021

Florin Cîțu: Urmăresc cu îngrijorare ce se întâmplă. Nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile



Florin Cîțu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă și de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Președintele PNL este de părere că nu este un moment bun să ne relaxăm, în contextul amenințării crizei sanitare.

„Urmăresc cu atenție și îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi. Astă-vară, când am relaxat condițiile la câteva zeci de cazuri pe zi, unii mă criticau, acum văd că nu au nici o problemă”, a precizat Florin Cîțu, într-o declarație de presă, potrivit G4Media.

Florin Cîțu a criticat și propunerea ministrului Sănătății prin care statul ar urma să deconteze pe termen nelimitat testele care depistează infecția cu COVID. Această măsură ar fi valabilă pentru persoanele care refuză vaccinare împotriva bolii.

„Am primit o variantă a proiectului de lege, azi o discutăm. Ca principiu, nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială când vaccinul e gratuit. Sunt cazuri speciale când oamenii nu se pot vaccina, le înțelegem. Dar principiul de bază al certificatului e creșterea ratei de vaccinare. Statul ar putea susine 45 de zile testarea, nu văd de ce să susținem testarea pe timp nelimitat”, a mai precizat liderul PNL, Florin Cîțu, potrivit sursei citate.



Citeste si