28 Martie 2023

Ionel Arsene rămâne în arest, în Italia, așteptând decizia asupra extrădării



Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț din partea PSD; a fost arestat preventiv în Bari după ce s-a predat oamenilor legii din Italia. Arsene era căutat internațional într-un dosar de luare de mită.

Magistrații din Italia au luat decizia de a-l păstra pe Arsene după gratii deoarece există riscul ca acesta sa încerce și să scape de condamnarea pe care o are în România. Astfel, acesta va rămâne în spatele gratiilor și în săptămânile următoare, deoarece se așteaptă încheierea procesului de estrădare.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Poliţiştii nu l-au găsit pe Arsene în România, fapt pentru care a fost emis mandat internaţional de arestare. Acesta se pare că ar fi plecat din țară în data de 4 martie, dar s-a predat de unul singur în Italia, stat care, în trecut, nu a permis extrădarea altor fugari români ajunși în peninsulă. În prezent, un judecător trebuie să-și dea acordul pentru ca fostul baron PSD să revină în țară.



Citeste si