26 Mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă nu mai demisionează pe 26 mai, așa cum plănuise. Rotativa guvernamentală se mai amână din cauza grevei din educație



Liderii coaliţiei de guvernare, premierul PNL Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu şi liderul UDMR Kelemen Hunor, au ieșit la declarații în ziua în care, teoretic, ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală. Ei au anunțat, practic, amînarea rotativei.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a anunțat că nu mai demisionează pe 26 mai, așa cum se stabilise inițial, ca urmare a grevei cadrelor didactice. Planul inițial era ca pe 26 mai, Marcel Ciolacu să preia conducerea Guvernului.

”Am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme, să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier”, a spus Ciucă.

Decizia de amânare a rotativei guvernamentale a fost susținută și de Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Președintele Iohannis a afirmat, cu o zi înainte că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a spus şeful statului.



Citeste si