2 Septembrie 2023

Primarii din Crevedia şi Caracal nu mai sunt susţinuţi de PSD. Cei doi au fost excluși din partid, după exploziile de la Crevedia



Primarii din Crevedia şi Caracal nu mai sunt susţinuţi de PSD, a declarat liderul formaţiunii, premierul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat dacă PSD mai susţine candidaturile viitoare a primarilor din Crevedia şi Caracal, în condiţiile în care primarul din Crevedia, Florin Petre, a fost exclus din partid, iar primarul din Caracal, Ion Doldurea, a fost suspendat. Deciziile au fost luate de Consiliul Politic Naţional al PSD, reunit la Palatul Parlamentului.

"Nu prea văd cum, dar o să vă anunţăm. Deciziile în ceea ce priveşte candidaturile primarilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor de condiţii judeţene sunt conform statutului o decizie luată de către Consiliul Politic Naţional. Deciziile de candidatului la primărie sunt luate de către preşedinţii de organizaţii judeţene. Ce pot să vă spun cu certitudine - că am vorbit cu ambii preşedinţi unde au activat până acum din interiorul Partidului Social Democrat, atât la Dâmboviţa cât şi la Olt. N-am văzut niciun preşedinte care ar mai dori să susţină candidatura lor", a declarat Ciolacu la finalul şedinţei conducerii PSD, potrivit Agerpres.

Reamintim că două explozii puternice au avut loc în comun Crevedia, din județul Dâmbovița, la o stație GPL aflată pe DN 1 A. Trei persoane au decedat, iar alte 56 au fost rănite, printre care 10 persoane se află în stare gravă. Trei mii de locuitori din Crevedia, de pe o rază de 800 de metri au fost evacuați ca urmare a exploziei. Autoritățile au activat Mecanismul european de protecție civilă prin care s-a putut realiza transferul persoanelor rănite în străinătate. Primii pacienți care au suferit arsuri grave au fost deja transferați în Belgia și Italia.



Citeste si