Premierul a ieșit public cu declarații printr-o postare pe Facebook decizia îndepărtării candidatului comun PNL-PSD pentru Capitală a fost una „dificilă”, dar „corectă”. Ciolacu a scris că bucureștenii au fost „condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat”, sub conducerea lui Nicușor Dan. Președintele PSD a mai arătat că, până acum, locuitorii Bucureștiului au avut de ales „doar între incompetență și circ.”

„Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București”, a spus Ciolacu.

„Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus premierul, care i-a și mulțumit în mesajul său doctorului Cătălin Cîrstoiu.

Ciucă: Burduja are viziune și o pregătire foarte bună

Marcel Ciolacu a periat-o pe Firea, pe care nu demult o dădea la o parte din „fotoliul” de candidat în favoarea lui Cîrstoiu, deși ea fusese desemnată tot de acesta ca și candidat. Într-o manieră similară, Nicolae Ciucă a înșirat laudele la adresa candidatului PNL pentru cea mai mediatizată și bogată primărie din România, respectiv ministrul energiei Sebastian Burduja. Înaintea „cutremurului” din coaliție, Burduja și Firea au pus umărul fără succes la construirea campaniei lui Cîrstoiu.

„Cred că Sebastian Burduja poate să și prezinte programul pentru Primăria Capitalei ca un nou intrat în această competiție având la îndemână activitatea unui primar în funcție sau a celorlalți candidați care au fost deja primari,” a spus Ciucă.

„Trebuie să trecem în această situație în care vorbim de nenumărate dificultăți. complexitatea situației de securitate, nevoia de unitate și solidaritate [este importantă]”, a adăugat fostul prim-ministru. „Este nevoie să trecem la o campanie pozitivă de la una negativă, o campanie bazată pe speranță. Burduja este unul dintre politicienii tineri cu o educație și pregătire foarte bună. a performat la ministerul digitalizării, este acum la ministerul energiei, are viziune și este motivat și are o echipă și o organizație care-l susține.”

Sursa foto: Agerpres