"În primul rând e neserios să vii cu nişte candidaţi cu şase săptămâni înainte de alegeri, care chiar acum s-au apucat să strângă semnături. Era deja neserios în urmă cu trei luni, când nu exista un candidat. Apoi, ce ne spun sondajele şi ce spun bucureştenii tuturor prietenilor care au stat în stradă şi au strâns semnături este că această bătălie într-un singur tur se va da între mine şi Cristian Popescu Piedone. Este aceeaşi luptă electorală care se dă în Bucureşti de fiecare dată între Dreapta şi Stânga. În 2020 am avut o coalizare a publicului de dreapta", a declarat Nicuşor Dan la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestuia, există pentru Bucureşti doi candidaţi de dreapta, doi candidaţi de stânga şi pentru că există alegeri într-un singur tur "oamenii vor vota util", iar susţinătorii de dreapta şi de stânga vor vota cu cei mai bine clasaţi candidaţi - Nicuşor Dan şi Popescu-Piedone.

"Susţinătorii USR - PMP - Forţa Dreptei - PNL - REPER se vor orienta către cel mai bine clasat candidat de dreapta, care în mod evident sunt eu, cei din zona de stânga - PSD - se vor orienta către cel mai bine clasat candidat de stânga, care în momentul de faţă este Cristian Popescu Piedone şi nu cred să se inverseze", a explicat edilul Capitalei.

Întrebat dacă crede că Piedone s-ar putea retrage, el a arătat că nu exclude o astfel de variantă: "Nu exclud această variantă şi atunci pentru a treia oară în această campanie se vor schimba calculele".

Referitor la intrarea în cursa electorală a liberalului Sebastian Burduja, Nicuşor Dan spune că acesta se adresează unui public de dreapta.

"Cred că mulţi dintre ei vor vota Nicuşor Dan pentru ca să nu iasă Cristian Popescu Piedone, chiar dacă probabil că ei l-ar prefera pe domnul Burduja", a completat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook