Potrivit sursei citate, dacă într-o săptămână ar avea loc alegeri pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan (ADU) ar obţine 31% din voturi, Gabriela Firea (PSD) - 24%, Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 20%, Sebastian Burduja (PNL) - 15%, Mihai Enache (AUR) - 7%, arată un sondaj Avangarde, preluat de Agerpres.ro.

În privinţa intenţiilor de vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PSD este pe primul loc, cu 31%, urmat de Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%, PUSL - 10%, AUR - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

Un procent de 38% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de cum arată lucrurile în Bucureşti, 4% sunt foarte mulţumiţi, în timp ce 25% sunt nemulţumiţi, 11% sunt foarte nemulţumiţi, iar 22% au o opinie neutră.

Conform sondajului, 58% dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost una bună, 18% spun că a fost o decizie greşită, iar 24% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă.

În privinţa intenţiilor de vot pentru Parlamentul European, pe primul loc se află alianţa PSD-PNL, cu 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 26%, AUR - 11%, PUSL - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD pe un eşantion de 1.150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti. Datele au fost culese prin metoda Door-to-Door (teren) în perioada 24-27 aprilie. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook