1 August 2011

Pulsul pietei imobiliare din tara: "Lichidare de stocuri" cu blocurile ANL

Afla care au fost cele mai importante stiri despre piata imobiliara din marile orase, in ultima saptamana.

Cluj-Napoca: Prea putine spatii de birouri

Schimbare pe piata clujeana a spatiilor de birouri: cererea este mai mare decat oferta, scrie Monitorul de Cluj. Daca anul trecut piata clujeana a spatiilor de birouri se confrunta cu o lipsa de chiriasi, anul acesta suprafata dorita pentru a fiinchiriata devanseaza oferta.

„Momentan, ne confruntam cu un deficit de oferte de spatii de birouri, fata de cererea actuala din piata, avand in vedere ca nici unul dintre proiectele anuntate in anul 2009 pe acest segment nu s-a finalizat”, a declarat Alina Berghian, reprezentant al RE/MAX Grup de Lux, companie clujeana care ofera consultanta si intermediere in domeniul investitiilor imobiliare.


Timisoara: "Lichidare de stocuri" cu blocurile ANL

Desi criticata pe acest subiect, Primaria Timisoara pare decisa sa deruleze mai departe procesul de vanzare a locuintelor ANL din oras, propunand, pentru sedinta de plen din aceasta luna, un proiect de hotarare prin care se scot la vanzare spatiile locative din blocurile ANL de pe strada I. Miloia, scrie Timpolis.

Potrivit actului normativ care reglementeaza procesul de vanzare, valoarea pe metru patrat luata in calcul pentru vanzarea acestor apartamente este de 407 euro, inclusiv TVA, pe metru patrat, valoare care chiar si dupa scaderea preturilor pe piata imobiliara ramane foarte convenabila.


Iasi: Cei mai mari platitori de taxe

10 firme contribuie anual cu doua milioane de euro la bugetul local, in mod direct, prin taxe si impozite locale. Suma este infima fata de veniturile proprii ale Primariei, scrie Ziua de Iasi. Majoritatea marilor contribuabili sint firme care activeaza in domeniul comercial. "Ponderea este foarte mica. Avem contribuabili extrem de fragmentati, foarte mici", spune profesorul universitar Tiberiu Brailean.

Topul este deschis de SC Ermes Holding. Societatea care gestioneaza complexul comercial Era Shoping Park, ce include supermarketul Carrefour de la intrarea in municipiu prin Pacurari, a virat in 2010 suma de 1,2 milioane lei la bugetul local.


Cluj: Au inceput exproprierile de la aeroport

Consiliul Judetean Cluj (CJ) a demarat procedura de expropriere pentru noua pista de aterizare-decolare, de 3.500 de metri, a aeroportului clujean, scrie Ziua de Cluj. Pentru prima etapa, de 2.100 de metri, sunt vizate pentru expropriere 12 parcele, situatein zona de desfasurare a lucrarilor.

Consiliul judetean a rezervat pentru despagubiri suma de 1.630.161 de lei, iar in ultima sedinta a plenului a fost desemnata comisia care va verifica dreptul de proprietate pentru aceste terenuri, urmand sa negocieze cu proprietarii.



Citeste si