21 Iulie 2014

Cele mai frumoase mansarde din cladiri istorice



Cladirile istorice nu au doar saloane elegante, scari de lemn sau marmura imbunatoare si intrari care denota prestigiu. Unele dintre ele stau excelent la capitolul spectacol si in spatiile de la mansarda. WALL-STREET.RO va prezinta cele mai frumoase mansarde vizitate.

Vila Prager-Zweifel

Casa din bulevardul Regina Maria era in urma cu un secol resedinta familiei lui Alexandru Prager, membru al bogatei familii Prager, care detinea terneuri, imobile si magazine in intreaga tara, si unul dintre tinerii protipendandei bucurestene care a participat la primul raliu automobilistic din Romania.

Mansarda vilei istorice este una dintre cele mai spectaculoase din Capitala.


Vila Urlateanu

O mansarda spectaculoasa exista si in vila Urlateanu din zona Gradina Icoanei. Ion Urlateanu, descendent al familiei boieresti cu acelasi nume, unul dintre primii medici ai spitalului Colentina, si-a ridicat in 1920 o vila in zona Gradina Icoanei. Constructia de 2.000 mp reflecta in totalitate prestigiul medicului care l-a avut printre pacienti si pe maresalul Pildsudsk, presedintele Poloniei.


Casa Fratii Belli

Vila, aflata inca de la jumatatea anilor ’90 in proprietatea Romconsulting, unul dintre cei mai vechi jucatori din imobiliarele romanesti, companie care de altfel pana nu demult a avut sediul in aceasta cladire, iti da senzatia unei cutii muzicale artizanale pe care nu te mai saturi sa o privesti, iar o data ce intri senzatia ramane.


Casa Maria Budisteanu

O mansarda care aduna muzele este si in casa Maria Budisteanu de pe bulevardul Ferdinand din Bucuresti. In vila este sediul companiei SmartPoint, iar spatiul mansardei este alocat creativilor din companie.


Casa Radu R. Stanian

O mansarda cu istorie, luminoasa si extrem de spatioasa gasim in vila fostului primar al Ploiestiului Radu R. Stanian. Casa de pe strada Maria Rosetti din Capitala, a carei istorie este legata de numele lui Radu R. Stanian, primar al Ploiestiului intre 1907 si 1911, a trecut printr-un proces de consolidare, reabilitare si reconstructie.




Citeste si