22 Octombrie 2014

Accor intentioneaza sa vanda 46 de hoteluri, inclusiv din Romania, catre grupul polonez Orbis



Grupul hotelier Accor a prezentat o oferta de vanzare a 46 de hoteluri din Europa Centrala si de Sud-est, inclusiv din Romania, pentru care cere 142 de milioane de euro, catre cel mai mare grup hotelier din Polonia, Orbis, informeaza Reuters.

"Am analizat posibilitatile de dezvoltare prin achizitii in ultima vreme", a declarat Gilles Clavie, presedintele Orbis. Acesta a adaugat ca oferta venita din partea Accor se incadreaza in strategia pe care Orbis o dezvolta in prezent. Oferta a fost inantata exclusiv catre Orbis si include hoteluri care se afla in capitalele unor tari ca Romania, Ungaria, Cehia si Polonia, noteaza Mediafax.

Compania poloneza, care detine 68 de hoteluri in Polonia, Litaunaia si Letonia, a anuntat ca va da un raspuns in urmatoarele saptamani. Grupul Accor din Franta opereaza in 92 de tari si detine aproximativ 3.500 de hoteluri la nivel mondial. Grupul opereaza mai multe retele, printre care Sofitel, Novotel, Mercure, Pullman, Adagio, ibis, hotelF1 si MGallery. In Romania, Accor are sase hoteluri, cu 1.221 de camere, respectiv un hotel Pullman, un Novotel si patru Ibis.



Citeste si