7 Septembrie 2006

Subventia pentru prima casa construita va fi acordata si tinerilor necasatoriti

Subventia de 20% acordata de la stat tinerilor casatoriti care au cel mult 35 de ani, pentru prima casa construita, va fi acordata si tinerilor celibatari, a anunta ministrul delegat pentru lucrari publice, Lazlo Borbely. "Am facut o prima analiza si am constatat ca bugetul poate rezista daca extindem aceasta facilitate la toti tinerii de sub 35 de ani", a declarat ministrul, citat de NewsIn.

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat, in luna august, ca tinerii care doresc sa-si construiasca case cu subventie de 20% se vor putea inscrie pe liste incepand din luna septembrie. Subventia se acorda o singura data, in limita a maximum 81 de metri patrati suprafata construita, si in limita prevederilor bugetare anuale.

De aceasta subventie pot beneficia tinerii care la data contractarii locuintei au cel mult 35 de ani fiecare, dar si persoane sau familii ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, din cauza unor calamitati naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati.

De asemenea, subventia poate fi acordata persoanelor si famililor evacuate din imobile expuse unui risc major, cum ar fi alunecarile de teren, seismele, inundatiile, precum si persoanelor sau famililor evacuate si chiriasilor din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului.



Citeste si