28 Septembrie 2016

Alexandru Reff: Insolventa ramane fundalul pe care se desfasoara tranzactii imobiliare



Insolventa nu este un fenomen nou, dar continua sa fie fundalul sau spectrul pe care se desfasoara o serie intreaga de tranzactii imobiliare si desi poate parea nespectaculos si neinteresant sunt deja la multi ani de la inceputul crizei si accentuarea insolventelor in imobiliare. In realitatea, o serie intreaga de aceste procese pot fi foarte complexe si riscante, a declarat Alexandru Reff, partner, Reff si Asociatii.

"Actualitatea este caracterizata de ceva vreme de o dinamizare a tranzactiilor pe segmentul proprietatilor imobiliare comerciale. Vorbim in sfarsit de ceva timp de mai multa concurenta, mai mult interes din partea investitorilor, ceea a dus la forme diferite de desfasurare a tranzactiilor in M&A imobiliar, a devenit importanta viteza de tranzatie, capacitatea de analiza foarte pragmatic un proiect la care mai multa lume se uita in acelasi timp s.a.m.d.", a spus Alexandru Reff (foto), in cadrul Real Estate Forum.

In opinia sa, bancile raman un actor important al tranzactiilor imobiliare. "Cele mai multe proiecte imobiliare comerciale sunt finantate de banci. O serie intreaga de tranzactii s-au desfaurat in ultima vreme cu banca intr-o postura de influenta semnificativa, fie pe fodn de neperformanta sau imprumuturi".

El arata, de asemenea, ca "o banca poate sa incurajeze inclusive prin restructurarea unui credit o vanzare. Sunt vanzari de portofolii intregi de creante. Au fost si situatii in care unele preluari s-au facut cu o cooperare mai putin decat deplina din partea bancilor, unele atipice, dupa cum sunt si situatii in care nu e vorba de cooperarea proprietarilor, asa-zise tranzactii ostile", a mai declarat Alexandru Reff.



Citeste si