19 Octombrie 2006

Ansamblul Baneasa a trezit interesul a 70 de arhitecti



Concursul de arhitectura lansat de compania Baneasa Investments, prin Ordinul Arhitectilor din Romania, pentru conceptul Centrului Comunitar din Ansamblul Baneasa a trezit interesul a peste 70 de participanti - arhitecti membri ai OAR, care participa in nume propriu sau in numele unor firme de arhitectura cunoscute.
“O componena importanta a Proiectului Baneasa este reprezentata de educarea pietei imobiliare din Romania, pentru a putea aprecia corect ce inseamna o dezvoltare urbana, cu toate implicatiile ei”, a declarat Mihail Mateescu, Director General Baneasa Investments. “Prin acest concurs, oferim posibilitatea arhitectilor romani sa contribuie la proiectul Baneasa”, a adaugat Mihail Mateescu.

Concursul lansat pentru aceasta componenta a proiectului este adresat tuturor arhitectilor romani membri ai OAR cu drept de semnatura si se va finaliza prin selectarea unui proiect care va fi premiat cu suma de 10.000 Euro si va fi implementat in noul Centru Comunitar al ansamblului Baneasa, informeaza un comunicat al companiei.

Un juriu compus din specialisti si consultanti ai Baneasa Investments va evalua propunerile pe baza unor criterii complexe care imbina atat latura tehnica, cat si pe cea estetica si functionala. In prezent, concurentii sunt in faza de elaborare a proiectelor. Data limita de predare a proiectelor este 20 noiembrie 2006, iar pe 22 decembrie 2006 se vor anunta castigatorii.

Centrul Comunitar Baneasa este un ansamblu cu functiune mixta (comert, birouri, locuinte, cultura) construit pe o suprafata de cca. 2,5 ha, care va constitui punctul focal al dezvoltarii spiritului comunitar al “miniorasului” Baneasa.

Centrul Comunitar din Baneasa face parte din cel mai amplu proiect imobiliar integrat dezvoltat in Romania si unul dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est. Desfasurat pe o suprafata de 221 hectare si situat in zona de nord a Bucurestiului, proiectul Baneasa va fi complet finalizat in 2015 si va cuprinde peste 3.000 de locuinte, 160.000 mp de spatii de birouri si 170.000 mp de spatii comerciale, reprezentand aproximativ 1% din suprafata Bucurestiului.



Citeste si