25 Aprilie 2018

Sinziana Parhan, P3 Logistic Parks: Activitatea de e-commerce incepe sa prinda contur in cadrul tuturor retailerilor care inchiriaza spatii logistice



Toate produsele care sunt in depozitele noastre sunt destinate comercializarii, intr-o forma sau alta. Asadar, cererea are la baza cresterea sustinuta a consumului in Romania in ultimii ani. Daca privim la tipurile de companii care centralieaza aceasta cerere, putem face o segmentare si cateva diferentieri. Practic sunt trei mari categorii pe care noi le vedem in parcul nostru: retailerii, companiile logistice si a rasarit, bineinteles, ca un nou segment e-commerce-ul, a declarat Sinziana Pardhan, country head Romania, P3 Logistic Parks.

"Cererea si dezvoltarea spatiilor logistice a fost foarte accelerata in ultimii trei ani de zile, ca urmare a acumularii acestei cereri din anii de criza, in care practic, s-au livrat foarte putine spatii de depozitare. Se ajunsese la nivelul lui 2016 cu o rata de neocupare foarte redusa. Atunci piata de spatii logistice a trebuit practic sa recupereze, iar dezvoltatorii sa puna pe piata produse noi prin noi dezvoltari", a spus Sinaziana Pardhan (foto), in cadrul conferinte ReConstruct, organizata de Wall-Street.ro.

In ceea ce priveste zona de e-commerce, seful P3 Logistik Parks arata ca "sunt destul de putine companii specifice acestui segment, care inchiriaza spatii logisitice moderne, adica sunt doar cateva din cele mari. Dar, vedem o crestere a e-commerce-ului la nivelul celorlalte companii: adica, retailerii fie ca inchiriaza spatii logistice aditionale, fie ca aloca o bucata mai mare din spatiul pe care il detin in chirie catre activitatile de e-commerce. Asadar, ca si proportie, activitatea de e-commerce incepe sa prinda contur in cadrul tuturor retailerilor".

Pe structura portofoliului de spatii logistice P3, Sinziana Pardhan spune ca "clientii din segmentul de retail acopera cam 45-50%, apoi urmeaza companiile logisitice care deservesc alte companii, cam cu 25%, si e-commerce-ul cam tot atat".

De asemenea, "un element favorabil segmentului de e-commerce si a dezvoltarii spatiilor industriale, este faptul ca ei utilizeaza depozitele intr-un alt mod decat retailerul traditional. Este o activitatea mult mai intensa in interiorul depozitului pentru e-commerce, drept pentru care ai si mai multa forta de munca ce lucreaza in punctele respective si in mod normal au nevoie de mai mult spatiu pentru aceleasi volum de produse", a mai spus seful P3 Logistik Parks.

Partenerii ReContruct 2018 sunt: Genesis Property, TeraSteel, Digital Architect si Imobiliare.ro.



Citeste si