2 Septembrie 2019

Iulius Town Timisoara, cel mai amplu proiect de regenerare urbana din ultimii ani, cu functiuni de retail si spatii de birouri



Iulius, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si operator de proiecte mixte din Romania, a inaugurat vineri, la Timisoara, proiectul mixt Iulius Town, alaturi de Atterbury Europe, care cuprinde cea mai mare suprafata de retail din afara Bucurestiului - 120.000 mp (450 de magazine) - si cea mai mare oferta de spatii de birouri din regiune - peste 100.000 mp. Din valoarea totala a proiectului, pana in prezent s-au investit 327 milioane de euro, incluzand Iulius Mall Timisoara, la care se adauga alte 115 milioane de euro destinati dezvoltarii celei mai inalte cladiri de birouri din Romania, aflata in constructie.

Astfel, Iulius Town a presupus integrarea Iulius Mall Timisoara intr-un proiect amplu de regenerare urbana, completandu-l cu functiuni de retail, office si entertainment. Situat in centrul orasului de pe Bega, Iulius Town reprezinta cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta pe piata din Romania. Suprafata totala va fi 443.000 mp (inclusiv Iulius Mall si cea de-a patra cladire - UBC 0).

Traficul anual estimat pentru Iulius Town este de peste 20 de milioane de vizitatori, iar la finalizarea proiectului si dupa doi ani de maturitate, dezvoltatorul imobiliar Iulius estimeaza ca cifra de afaceri pentru componenta de spatii de a Iulius Town Timisoara (UBC 1 - 13.000 mp, UBC 2 - 13.000 mp, UBC 3 - 19.000 mp si UBC 0 - 52.000 mp, aflata in constructie) va fi de 18 milioane de euro anual. Pentru retail, cresterea cifrei de afaceri ar fi de 30%, in contextul in care, in 2018, business-ul inregistrat de Iulius Mall a fost de 23,4 milioane de euro.

Iulius Gardens, ancora principala a proiectului mixt

Parcul din Iulius Town a presupus o investitie in valoare de 8,7 milioane de euro si integreaza 10.000 de arbusti si 1.400 de arbori de talie mare. Iulius Gardens mai include un lac, pe o suprafata de 800 mp, un carusel, un foisor, alei si piatete pentru evenimente si targuri in aer liber. Iulius Town dispune si de un centru de conferinte, cu trei sali si o capacitate de pana la 1.000 de persoane.

In ansamblu se va deschide, pe 9 septembrie, prima gradinita din Timisoara cu predare in limba engleza dupa curriculum britanic, dar si o scoala primara.

Iulius Town Timisoara, spatii de birouri si investitii in infrastructura

Prima etapa de dezvoltare a Iulius Town include peste 100.000 mp de birouri, in care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei cladiri sunt operationale (50.000 mp inchiriabili), printre chiriasi numarandu-se companii multinationale din IT, automotive si customer support.

Al patrulea imobil office, aflat in constructie, va fi si cea mai inalta cladire din Romania. United Business Center 0 (155 m inaltime, 27 de etaje) va include 52.000 mp inchiriabili de birouri, un hub medical pe o suprafata de 3.000 mp, restaurante, magazine si un centru de conferinte.

Iulius Town a presupus si investitii in infrastructura, in valoare totala de 13 milioane de euro. Strazile din proximitatea proiectului au fost largite si modernizate, iar un tunel auto cu doua benzi pe sens, care traverseaza ansamblul, contribuie la fluidizarea traficului din zona. Toate aceste investitii au fost sau urmeaza a fi donate municipalitatii.

Pe langa rolul sau functional, tunelul este si o galerie de arta murala. Acest proiect s-a desfasurat pe o suprafata de 2.000 mp si a beneficiat de participarea unor artisti din Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova si Romania.

Tot la capitolul infrastructura, alte 40,7 milioane de euro au fost investite in spatii de parcare (intr-o parcare supraetajata si una subterana), numarul locurilor disponibile depasind 4.000. La acestea se adauga cele 800 de spatii pentru parcarea bicicletelor din intregul ansamblu.

Contributiile directe la bugetul local furnizate de Iulius Town sunt estimate la peste 6,5 milioane de euro pe an din impozitele pe cladiri.



Citeste si