27 Septembrie 2019

Isopan Est a lansat Leaf in Romania, cea mai noua tehnologie dezvoltata pentru panouri termoizolante, dedicata cladirilor sustenabile



Isopan Est, unul dintre cei mai importanti jucatori din productia de panouri metalice termoizolante pentru cladiri, a lansat noua tehnologie Leaf, care ofera un impact redus asupra mediului, mareste izolatia termica si imbunatateste performantele energetice ale cladirii in ansamblu, cu scopul de a oferi un nivel mai inalt de confort si eficienta a costurilor.

Leaf Technology se aplica unei game vaste de panouri termoizolante din oferta, Isofrigo, Isofrozen si Isocop, produsele fiind realizate fara halogeni si avand o multitudine de beneficii precum:

  • propagarea scazuta a fumului in caz de incendiu.
  • siguranta sporita atat pentru cladire, cat si pentru cei din interior.
  • grosime redusa a panourilor, proprietati estetice avantajoase.
  • performanta de izolare mai mare decat in cazul panourilor clasice, din poliuretan.
  • conductibilitate termica redusa cu 20%, care favorizeaza eficienta energetica a cladirilor.
  • consum de energie mai mic atat pentru incalzire, cat si pentru racire.
  • mai putine emisii CO2.

Parte a grupul veronez Manni, Isopan dezvolta produse de profil de mai bine de patru decenii, 10 milioane de euro fiind investiti in cercetarea, dezvoltarea si tehnologizarea unitatii locale de productie din Romania, doar in ultimul an. Tehnologia Leaf a fost testata, de-alungul timpului, in cadrul departamentului de Research and Development, din Italia.

In contextul in care resursele combustibile ale planetei ar mai ajunge doar pentru trei-patru generatii, momentul actual este unul decisiv, in care luarea unor masuri pentru trecerea la utilizarea resurselor regenerabile este imperios necesara. Din acest considerent, Uniunea Europeana a impus ca, pana in anul 2020, nivelul emisiilor de CO2 si cel al consumului de energie sa scada cu 20%, iar totalul energiei consumate sa provina, in acelasi procent, din surse regenerabile. Pentru ca acest lucru sa devina posibil, constructorii, dar mai ales producatorii de materiale de constructii trebuie sa vina cu noi solutii, care sa puna accentul pe sustenabilitate.

In cadrul evenimentului de lansare a noii tehnologii pe piata din Romania, au fost prezentate exemple concrete de constructii sustenabile, solutii complexe pentru un habitat ecologic, dar si masuri rapide care pot fi luate pentru a eficientiza locuirea civila si industriala. De asemenea, pentru a sublinia avantajele folosirii panourilor termoizolante in constructii, invitatii au luat parte la un studiu comparativ intre doua cladiri diferite, avand acces la informatii tehnice, aplicabile in domeniu.

La dezbaterea despre inovatie si constructii sustenabile au participat Alexandru Ciuca - Director Tehnic Isopan Est, Ilinca Radulescu - profesor in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, precum si renumitul arhitect - Omid Ghannadi, care a fost gazda evenimentului.



Citeste si